Aura en chakra

De Aura is het energieveld om ons heen van zeven lagen dat alleen waargenomen kan worden door een speciale camera of mensen die hier gevoelig voor zijn. Voor mensen die nog nooit een Aura hebben gezien, kan men die het beste voorstellen als een verstrooit licht dat men om een kaarsvlammetje ziet. Van kinds af aan zag ik al energievelden om mensen heen. Eerst niet in kleur, dat kwam pas veel later. De eerste keer dat ik iemands aura in kleur zag, was ik helemaal onderste boven. Zo mooi vond ik het. Vanaf die keer ging het hard. Want omdat ik het zo mooi vond werd het een soort verslaving, en dus ging ik ook beter opletten. Nu is het zo dat is ze vaak spontaan zie, maar ik kan het ook oproepen.

Alle kleuren hebben natuurlijk een betekenis. Maar ik ken ze niet allen, ik ga voornamelijk op mijn gevoel af als ik de kleuren zie. Natuurlijk heb ik de betekenissen wel eens opgezocht, maar soms kan ik niet vinden wat ik zoek. Want inmiddels weet ik dat iedereen op verschillende manieren aura’s ziet en ervaart. Maar toch om je een beter beeld te geven zal ik hieronder alle aura’s.

Aura’s hun kleuren en betekenis

activiteit, extrovertheid,
hartstocht, beweging, 
vitaliteit, nervositeit,
emotionaliteit

enthousiasme, vreugde, erotiek, seksualiteit, sensibiliteit,
bewuste boosheid, dominantie,vastberadenheid

daadkracht, wil, 
mannelijkheid, woede, 
ergernis, leidersnatuur, 
moed, boosheid

egoïsme, liefdeloosheid,
aardegebonden, 
afhankelijkheid, ziekte, 
vernietiging

creativiteit, actieve intelligentie,
zelfverzekerdheid, 
levenslustwarmte, gevoeligheid, 
openheid,eerzucht

scherp verstand, 
zelfbewustzijn, 
ambitie,
streber

spontaniteit,
 intellect, verstand, 
organisatietalent, ego, 
sociale vaardigheden, originaliteit

openheid, luchtigheid, 
helder verstand, 
sterke persoonlijkheid,
 frisheid

stabiliteit, 
realiteit, 
spaarzaamheid, 
spanning

betrokkenheid, groei, verandering, overgave, rust, liefde, 
healering, healer, 
voedende energie.

sympathie, 
medegevoel, 
communicatie,
fijngevoelig

stijl, eigendunk, 
aanpassings-vermogen, 
levenskracht, verslagenheid, 
materialisme

introvert, rust, verdieping, 
waarheid, toewijding, wijsheid,
stabiliteit, intuïtie, 
leraar, sensitiviteit.

toewijding aan idealen, 
zachtheid, 
eenzaamheid, 
gereserveerdheid

genezende eigenschappen,
goedheid, geslotenheid,
serieusheid, voorzichtigheid,
spirilualiteit.

mystiek, 
magie, 
diepzinnigheid, 
tolerantie

sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid,sentimentaliteit, 
zachtheid, vurig verlangen

intuïtie, creativiteit, 
paranormale begaafdheid, 
geloof, spiritualiteit, 
geheimzinnig

Spiritualiteit,
gevoelig,
begaafd,
innerlijke rust

Geest, 
wezen,
entiteit,
ziel

sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid,
sentimentaliteit, zachtheid, 
vurig verlangen

sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid,
sentimentaliteit, zachtheid, 
vurig verlangen

sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid,
sentimentaliteit, zachtheid, 
vurig verlangen

sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid,
sentimentaliteit, zachtheid, 
vurig verlangen

sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid,sentimentaliteit, 
zachtheid, vurig verlangen

sensibiliteit, fijngevoeligheid, emotionaliteit, vrouwelijkheid,
sentimentaliteit, zachtheid, 
vurig verlangen

Chakra’s

De Aura is een spiegel van ons “innerlijk zijn” je chakra’s dus. Afhankelijk van b.v. het aantal levens dat we achter de rug hebben en de geestesgesteldheid (op een bepaald moment en gedurende ons hele leven) kan een Aura groot of klein zijn, ijl of juist heel compact, stilstaand of bewegend etc. etc. De Aura is ook gevoelig voor invloeden uit de omgeving. Een Aura geeft altijd een beeld van een persoon op dat moment, je ziet een “moment opname”. De volgende dag kan je Aura er weer anders uit zien en daarom is het zeer moeilijk om een goede conclusie over iemand trekken.

Aura lagen je hebt dus de zeven lagen en die hebben de zelfde kleuren als de chakra’s. De aura staat ook inverbinding met de chakra’s. Veel mensen stralen in de aura die kleur uit die in verband staat met de chakra waar ze op dat moment in zitten. Dus zie je iemand met een groene aura dan zit die persoon opdat moment in zijn hartchakra. Je hebt ook mensen die alleen een goude of een witte aura hebben. Dat zijn personen die hoog ontwikkeld zijn en daarbij in evenwicht.

De andere kleuren zijn: Het grijs witte van het etherische lichaam, dat het dichtst met het lichaam verbonden is. Dan volgen de zeven andere kleuren, waarvan geel, groen, blauw en wit en goud de kleuren zijn die je meeste ziet wanneer je emotioneel verbonden bent.

Je kunt de aura nog in vier andere delen onderbrengen:

- Het etherische lichaam, dat rondom ons lichaam is in een afstand van een centimeter.
- Het emotionele lichaam, rood en oranje het meeste aards verbonden en zit op ongeveer 15 centimeter van ons lichaam.
- Het mentale lichaam, de overgang van het aardse naar het spirituele en kan verschillende kleuren hebben Het heeft een waarnemend vermogen.
- Spirituele lichaam rose, lila, stralend wit of goud.

De namen en de emoties van de aura lagen gezien vanaf het lichaam:

Etherisch lichaam: 
Emotioneel lichaam: 
Mentaal lichaam: 
Astraal lichaam: 
Etherisch-causale lichaam: 
Universele-liefdeslichaam: 
Ketherisch-causale lichaam:

Fysieke gewaarwording. 
Emoties omtrent jezelf. 
Rationele verstand. 
Relaties met anderen. 
Innerlijke Goddelijke wil. 
Goddelijke liefde
Goddelijke geest, sereniteit.

Berekening van de grondkleur van de aura

Tel alle cijfers van de geboortedatum op tot je 1 getal bekomt.

Bijvoorbeeld 08-05-1983 -> 8+5+1+9+8+3= 34 -> 3+4= 7

De grondkleur is violet, en onthoud dat de grondkleur onthult wat u eigenlijk zou moeten doen!

Rood = 01 
Oranje = 02
Geel = 03
Groen = 04
Blauw = 05
Indigo = 06

Violet = 07 
Roze = 08
Brons = 09
Koper = 11
Zilver = 22
Goud = 33

Rood

Als u een rode grondkleur hebt, moet u ambitieus, vastberaden, extravert en optimistisch zijn. Indien u zich lusteloos, apathisch en introvert voelt, doet u niet wat u zou moeten doen. Hiervoor kunnen allerlei redenen zijn. Misschien bent u eenvoudig opgebrand doordat u niet genoeg tijd hebt genomen om te rusten en te ontspannen. Of u hebt een baan waar u niet geschikt voor bent of waar u een hekel aan hebt. Of uw relatie verloopt niet zoals u had gewild.

Als uw rode grondkleur niet optimaal is, kunt u een aantal dingen doen om die weer in zijn natuurlijke, vibrerende vorm te herstellen.

U kunt meer lichaamsbeweging nemen. Maak eens wat vaker een wandeling. U krijgt dan tijd om eens na te denken en u krijgt tegelijkertijd heilzame lichaamsbeweging. De wandelingen moeten minimaal twintig minuten lang zijn en bij voorkeur dubbel zo lang. Misschien kunt u een of andere wedstrijdsport gaan doen.

Rood is gek op competitie. Maar onthoud dat het niet altijd nodig is om te winnen. Met een rode grondkleur is uw natuurlijke positie aan de top. Als u een sterk verlangen hebt in alles de beste te zijn, is het misschien beter om een niet-competitieve activiteit te kiezen, omdat het doel van de bezigheid is om fysieke fitheid te ontwikkelen en niet om gouden medailles te halen. Maar als het uw levensdoel is om mee te doen aan de Olympische Spelen, kunt u dit negeren en naar de volgende paragraaf gaan.

U kunt uzelf een paar hoge doelen stellen. Rood is de ambitieuze kleur van succes. Kies iets dat echt de moeite waard is, iets waarvoor u het beste uit uzelf moet halen, iets waarop u trots kunt zijn. Naarmate u meer succes en erkenning krijgt, zal uw rode grondkleur zich uitbreiden en gloeien.

U moet met positieve, succesvolle mensen omgaan die u kunnen stimuleren en aanmoedigen. Vermijd kleingeestige, negatieve mensen die u proberen tegen te houden om uw doelen te bereiken

Oranje

Met een oranje grondkleur zou u gemakkelijk in de omgang en een coöperatieve, vriendelijke en zorgzame persoon moeten zijn. Als u een verward, gefrustreerd gevoel hebt of u niet kunt uitdrukken zoals u zou willen, kunt u een aantal dingen doen om uw aura te versterken en uit te breiden.

U moet het gevoel hebben dat u iets productiefs en nuttigs doet. Kijk om u heen en vraag u af wat u zou kunnen doen om u nuttig te voelen.

U moet uzelf accepteren zoals u bent en plezier en voldoening ontlenen aan de zorg voor anderen. De grootste voldoening krijgt u als u emotioneel voldaan bent. U zou moeten omgaan met soortgenoten: zorgzame, intuïtieve en humanitaire mensen.

Misschien vindt u zichzelf overgevoelig en lijkt u verlegen en aarzelend. Is dat het geval, dan moet u proberen deze gevoeligheid te kanaliseren naar humanitaire gebieden en uw talent ontwikkelen om met andere mensen te werken. Naarmate uw gevoeligheid geleidelijk naar andere gebieden wordt gekanaliseerd, zullen uw zelfvertrouwen en uw tevredenheid met het leven groeien.

Geel

Met geel als grondkleur moet u goed kunnen omgaan met andere mensen en uzelf op de een of andere manier goed kunnen uitdrukken, bij voorkeur in iets creatiefs. U zou anderen met uw vrolijkheid en uw charme en uw vermogen om mensen te boeien moeten verwarmen. Als u het gevoel hebt dat dit niet het geval is, zijn er een aantal gebieden waaraan u kunt werken.

U moet proberen uzelf meer tegenover anderen tot uitdrukking te brengen. Uw gave voor verbale expressie kan anderen helpen, omdat u mensen kunt opvrolijken en om u heen kunt samenbrengen. U zou in uw werk van uw stem gebruik moeten maken. Een solopositie zijn niets voor u. U bent veel gelukkiger als leraar, verkoper, consultant of iets anders waarbij uw stem een rol speelt.

Onder uw vrolijke uiterlijk kunt u overgevoelig zijn. Probeer een dikkere huid te kweken en gebruik uw gevoel voor humor om aanvallen af te slaan.

Vermijd een frivole, onverschillige benadering van het leven. Met uw gele grondkleur wordt u enthousiast over zoveel verschillende dingen dat anderen u vaak maar moeilijk kunnen bijhouden.

Waarschijnlijk beschouwen ze u als een amateur en nemen ze uw ideeën niet serieus. Als u problemen hebt op dit gebied, kunt u die wegwerken door een mentaal stimulerend of creatief project te beginnen en het lot het eind uit te voeren.

U hebt een goed verstand en gebruikt het goed, maar misschien hebt u het gevoel dat u niet zo veel met uw leven doet als u zou willen. Zijn dat het geval, kies dan een onderwerp dat u interesseert en besluit om er een expert in te worden. Kies iets dat uw capaciteiten waard zijn en word er zo goed mogelijk in.

Groen

Als u groen als grondkleur hebt, moet u een zorgzaam, humaan iemand zijn die voor iedereen het beste wenst. Waarschijnlijk bent u een meelevende persoon die graag anderen helpt. U zou ook stabiel, gewetensvol en verantwoordelijk moeten zijn. Als u daar niet naar leeft, zal dit te zien zijn in uw aura.

U kunt de kleur van uw aura versterken door actief naar mogelijkheden te zoeken om anderen te helpen. Dit kan iets kleins zijn, zoals boodschappen doen voor een zieke buurman. Het kan ook veel groter worden aangepakt, zoals de leiding nemen van een humanitaire organisatie of iets rechtzetten in uw gemeenschap dat verkeerd zijn in uw ogen.

Misschien voelt u zich belemmerd en beperkt. Dit kan bijzonder frustrerend zijn, omdat overal waar u kijkt meer beperkingen zijn. Kijk naar uzelf en vraag u af of u wellicht te star en te koppig bent. Het kan zijn dat u wat luchtiger en ontspannen moet worden. Aanvaard dat we allemaal onze beperkingen hebben en doe wat binnen uw vermogen ligt.

Het kan nuttig zijn om een zelfontwikkelingsprogramma te volgen, waarin u nieuwe uitdagingen aangaat en u op een bepaalde manier meer uit uzelf haalt.

Bent u verveeld of draait u steeds in hetzelfde kringetje rond, dan zou u meer tijd aan zorg en begrip voor anderen moeten besteden, die u oog geven voor nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.

U kunt lang tijd hard werken om uw doelen te bereiken. U hebt een groot doorzettingsvermogen en bent vastberaden. Gebruik deze eigenschappen op een verstandige manier en doe iets waardevols.

Blauw

Met blauw als grondkleur moet u avontuurlijk, enthousiast, creatief, fantasierijk en opmerkzaam zijn. U zou u eeuwig jong moeten voelen, met overal waar u kijkt mogelijkheden. U hebt mentale stimulans nodig en u ontmoet graag mensen uit allerlei culturen.

Sommige blauwen kunnen zich maar moeilijk ontspannen en moeten leren de tijd te nemen om te ontspannen en zichzelf weer op te laden. Vindt u het moeilijk om te ontspannen, dan kunt u emotioneel gestrest raken. Er zijn maar weinig mensen die hun blauwe grondkleur negatief gebruiken.

Maar sommigen hebben de neiging om te veel hooi op hun vork te nemen. Ze verdelen hun energie dan over te veel verschillende dingen. Deze mensen moeten zich leren concentreren op een paar dingen tegelijk en die eerst afmaken voor ze aan iets nieuws beginnen.

Misschien bent u ongeduldig en rusteloos. Daardoor kan het moeilijk zijn een taak af te ronden en dan pas naar de volgende te gaan.

Als u het gevoel het dat uw vorderingen moeilijk zijn te overzien of dat u te vaak weer met iets instemt, kijk dan eens terug op wat u allemaal hebt bereikt met alle prachtige talenten die u hebt gekregen. Als u uw gaven wijs gebruikt, kunt u enorme vooruitgang boeken op elk gebied dat uw interesse heeft.

Indigo

Mensen met een indigo grondkleur zijn gewoonlijk verantwoordelijke, onafhankelijke en zorgzame mensen. Anderen worden tot hen aangetrokken omdat ze hun menselijke eigenschappen aanvoelen.

Als uw positieve capaciteiten van uw kleur niet tot uitdrukking komen, moet u waarschijnlijk anderen meer leren vertrouwen en uw eigen gevoel volgen. Aan de hand van deze gevoelens komt u gemakkelijker in het reine met uzelf en anderen.

Mensen met een indigo grondkleur moeten gewoonlijk tijd vrijmaken om te spelen en te ontspannen. Soms gaan ze zo op in het helpen van anderen dat ze niet zien wanneer het tijd wordt om de boel de boel te laten en te ontspannen.

Het kan zijn dat u te kritisch bent voor uzelf en anderen. Misschien eist u perfectie. Zijn dat het geval, leer u dan ontspannen en bewust worden dat u niet voor alles verantwoordelijk bent. Laat minder belangrijke dingen en gebruik de tijd die u daarmee wint voor creatieve bezigheden en zinvolle ontmoetingen met vrienden en dierbaren.

Violet

Mensen met een violette grondkleur zijn gevoelig, spiritueel en intuïtief. Ze hebben oog voor de behoeften van anderen en bemoedigen en koesteren anderen op een opvallende, stille manier. Hun sterke vertrouwen steunt hen in moeilijke tijden. Ze vertrouwen op zichzelf en vinden het vaak moeilijk anderen om hulp te vragen.

Als u de positieve eigenschappen van uw violette grondkleur niet tot uitdrukking brengt, wordt uw aura dof en gedempt, en gat dicht om uw lichaam zitten. Gelukkig kan de aura gemakkelijk in volle glorie worden hersteld.

Als u voelt dat anderen ongevoelig zijn voor uw gevoelens, moet u proberen duidelijker te zijn.

Veel mensen met een violette grondkleur vinden het moeilijk om hun diepste gevoelens uit te drukken en houden zich in.

Een klein aantal mensen met een violette grondkleur zijn overdreven introvert en kan moeilijk met anderen omgaan. Als u zich hierdoor aangesproken voelt, moet u onthouden dat u veel te bieden hebt. U doet uzelf en anderen tekort wanneer u dingen voor uzelf houdt en niet communiceert.

Misschien vindt u het moeilijk om aansluiting te vinden bij anderen. U doet dingen liever alleen en wilt geen andere aanpak proberen. Uw unieke aanpak werkt goed voor uzelf, maar zijn misschien minder geschikt voor anderen. Houd rekening met de behoeften van anderen en probeer wat flexibeler te zijn.

Koper

U bent zeer geestelijk ingesteld en wenst ook, dat de wereld dit zal worden. U zou willen, dat er een eind komt aan alle onderlinge godsdiensttwisten en daar wenst u zich volledig voor in te zetten.

U wilt de absolute waarheid kennen en begrijpen. U zou willen, dat de mensen naar u luisteren, dat u hen duidelijk kon maken wat uw geloof en overtuigingen zijn en uw filosofieën over het doel van het leven. U wenst op uw eigen, rustige manier, te kunnen doorgaan en u zou deze materialistische wereld de rug toe willen keren.

U wenst in een omgeving te leven, waarin natuur en schoonheid een alles overheersende rol spelen; waarin u de hele dag buiten kunt zijn en genieten van rust en vrede. U gelooft in vrijheid en zou dit willen overdragen.

Zilver

Mensen met een zilveren grondkleur zijn idealistisch, bezielend en intuïtief. Ze zijn eerzaam, eerlijk en vol vertrouwen. Ze geloven in zichzelf en weten altijd het beste in anderen te vinden. Als u deze positieve eigenschappen niet tot uitdrukking brengt, zal uw aura dof, grauw en levenloos lijken. U kunt de kwaliteit van uw aura op vele manieren verbeteren.

Word u meer bewust van uw speciale gaven en eigen intuïtie. U moet uzelf misschien een beetje meer inspannen. U zit vol ideeën, maar soms kunt u ze moeilijk ten uitvoer brengen. Blijf uw grote dromen, dromen maar zoek een constructief doel, maak een actieplan en laat het dan gebeuren. Als u dit doet, zal de kleur van uw aura u verbazen.

Misschien lijdt u aan nerveuze spanningen. Daardoor vinden andere mensen het moeilijk om een nauwe band met u te hebben. Het zou heilzaam zijn als u zichzelf leerde ontspannen door middel van yoga, meditatie of zelfhypnose.

Goud

Indien u een gouden grondkleur hebt, zou u idealistisch, verantwoordelijk en uiterst capabel en succesvol moeten zijn. U hebt grote idealen en doelstellingen en kunt ze ook waarmaken. U bent een geboren leider en kunt anderen inspireren met uw charisma en energie.

Het komt maar zelden voor dat iemand met een gouden grondkleur negatief is. Toch kan het tijdelijk voorkomen dat wanneer uw dromen in duigen zijn gevallen, u een rustige schuilplaats zoekt waar uw energie weer op peil kan komen en u weer opnieuw kunt beginnen. U kunt zelf uw ergste vijand zijn wanneer de dingen niet lopen zoals u had gewild. U verwacht veel meer van uzelf dan van anderen en kunt heel hard zijn voor uzelf. Erken dat iedereen fouten maakt, zelfs u, en dat vergissingen niet erg zijn zolang we er maar van leren. Neem alle tijd die nodig is om te herstellen, maak dan nieuwe plannen voor u weer de hemel probeert te bereiken.

Ware innerlijk 33:

Het getal 33 draait om goddelijke liefde, absolute verdraagzaamheid, geduld en begrip. Het getal 33 belichaamt het in de praktijk brengen van de universele wetten, harmonie, dienstbaarheid op het hoogste niveau. Volledige onthechting van materie en uitschakeling van eigenbelang. De 33 kan de hoogste graden van bewustzijn bereiken, een inspiratie voor de mensheid worden en er is maar weinig wat een 33 niet kan bereiken. Hoe deze kracht en macht gebruikt wordt, ligt in de handen van de drager van dit getal. Het getal 33 is het derde en sterkste meestergetal (welke over een grote kracht beschikken), het is de taak van de meester hier voorzichtig mee om te gaan, doet hij/zij dit niet dan krijgt men te maken met de minstens even sterke negatieve kracht van dit getal. De verantwoordelijkheid die op de schouders ligt van de drager van dit getal is zeer groot aangezien dit het krachtigste en machtigste getal is.

De negatieve kanten van de 33 zijn gelijk aan de vereenvoudigde kant van dit getal, de 6, maar dan vele malen destructiever. Aangezien slechts ervaren, ‘oude zielen’ dit getal meekrijgen komen dergelijke dwalingen slechts zelden voor en zijn ze, als ze voorkomen, vaak van korte duur

Roze

Met roze als grondkleur zou u liefdevol, hartelijk en zorgzaam moeten zijn. Maar ondanks uw vriendelijke karakter bent u ook in staat op te komen voor uw overtuigingen en voor uw mening uit te komen. U bent het gelukkigste wanneer u zichzelf kunt zijn en de tijd hebt om uw dierbaren te koesteren en te verzorgen.

Als u deze positieve eigenschappen niet tot uitdrukking brengt, zal de roze grondkleur verbleekt en leeg lijken.

Indien u zichzelf afhankelijk voelt van anderen, onderneem dan stappen om uw onafhankelijkheid te ontwikkelen. Ga een nieuwe hobby of liefhebberij beginnen. Beweeg u buiten het gebied waarin u zich thuis voelt en doe iets wat u altijd al wilde doen. Uw familie en vrienden zullen verbaasd zijn, maar geven u alle steun wanneer u uitlegt waarom u het precies doet.

Als u het gevoel hebt dat u overladen bent met verantwoordelijkheden en dat de mensen met al hun problemen bij u komen, beschouw dit dan als een goede gelegenheid om te leren delegeren. Dit is ook een uitstekende tijd om eindelijk ‘nee’ te leren zeggen. U vindt het moeilijk om mensen teleur te stellen. Erken dat u zelf behoeften hebt die ook bevredigd moeten worden.

Enkele mensen met een roze grondkleur zijn verlegen en durven geen risico te nemen. Als dit ook voor u geldt, moet u stappen ondernemen om uw zelfvertrouwen te ontwikkelen en uzelf gemakkelijk uit te drukken.

Brons

Indien u brons als grondkleur hebt, bent u vriendelijk, zorgzaam, enthousiast en weet wat u wilt. U doet niets lieverd anderen helpen, maar vaak op een rustige, gereserveerde manier, omdat u emotioneel onafhankelijk wilt zijn.

De meeste mensen met een bronzen grondkleur zijn positief en gelukkig. Toch voelt u zich waarschijnlijk negatief wanneer u het idee hebt dat anderen u als vanzelfsprekend beschouwen. Als u zich daarvan bewust bent, trek u dan terug en maak tijd vrij om iets voor uzelf te doen.

Soms onderschat u uw capaciteiten en laat u anderen op de eerste plaats komen. Hebt u het idee dat dit bij u het geval is, onderneem dan stappen om uw zelfvertrouwen en eigenwaarde te ontwikkelen. Een cursus spreken in het openbaar of een assertiviteitstraining kan heel nuttig zijn.

U bent snel gekwetst. U bent gevoelige en zorgzaam en het kan moeilijk zijn als anderen misbruik maken van uw goede karakter. U moet leren belangeloos te zijn, zodat u geeft zonder er iets voor terug te verwachten. Dit is niet gemakkelijk, maar de beloning kan uiteindelijk ongelooflijk zijn.

Goede boeken om te lezen:

Licht op de aura | Brennan
Een gedegen studie over healing, aura's, chakra's in de vorm van een werkboek. De auteur, die reeds vele jaren als psychotherapeut en spiritueel genezer werkzaam is, onderbouwt haar ervaringen met wetenschappelijke gegevens en methoden van andere genezers. In zes delen wordt een holistische visie uitgewerkt m.b.t. healing, aura's, de psyche, ziekte en spiritueel genezen. De lezer wordt gestimuleerd actief met dit boek bezig te zijn door kritische vragen, zinvolle adviezen en oefeningen (geen invul-) o.a. voor de aura, chakra's, visualisaties en ademhaling. De auteur richt zich vooral op therapeuten, pastoraal werkers en spiritueel genezers. Er zijn 16 paginagrote kleurillustraties van aura's en ruim 50 hele en halve paginagrote illustraties met schematische tekeningen (zwart-wit) over healing, oefeningen, reflexzones e.a. Daarnaast zijn er schema's van de chakra's en karakterstructuren. Elk hoofdstuk eindigt met vragen. Tweekolommendruk, uitgebreide bibliografie en index.

Praktisch handboek aura's | S. Shumsky
De auteur is oprichtster van een therapeutische scholingsmethodiek 'Devine Revelation', mede gebaseerd op de training in meditatie en persoonlijke ontwikkeling die zij enkele decennia volgde, o.m. bij de Indiase grondlegger van 'Transcendente Meditatie'. Zij legt uit wat aura's zijn: lagen of omhulsels van bewustzijn-en-energie, die het menselijk lichaam omgeven en ook doordringen. Aura's worden opgebouwd uit 'prana' of kosmische energie die o.a. via de ademhaling binnenkomt maar ook vanuit het fysieke lichaam uitstraalt. Besproken wordt hoe verschillende kwaliteiten als kleur, helderheid (tegenover donkerte), ordening (of verdeeldheid) en kracht of zwakte van aura's iets zeggen over onze innerlijke gesteldheid, psychische problemen enz. Hoewel niet iedereen deze energielagen kan zien, is het waarnemen (vooral het voelen) ervan tot op zekere hoogte te leren, zeker bij jezelf. Een aantal hoofdstukken is besteed aan het zuiveren van het persoonlijke energieveld of dat van anderen (ter voorkoming en/of genezing van innerlijke onvrede en/of kwalen) en aan mogelijkheden om met het oog op hetzelfde doel energievelden te versterken. Met teksten voor gebed, epiloog (ondertekend met 'Heilige Geest'), noten en literatuurlijst, trefwoordenregister en websites; figuren en enkele afbeeldingen.

Handboek energetische basiskennis | Wilka Zelders
Inspirerend boek over universele levensenergie en over het energetische lichtlichaam. Men krijgt inzicht in het geavanceerde energiesysteem dat aan de basis ligt van ieders bestaan. De hoofdstukken waarin veelal oeroude kennis met nieuwe inzichten is gemixt, gaan onder andere over het chakrasysteem, yin- en yangkrachten, het pijnlichaam en over energetische geneeskunst. De rode draad is het faciliteren van levensenergie voor de transformatie van het bewustzijn; van een staat van onwetendheid en beperkende overtuigingen naar een staat van diep vertrouwen en tastbaar, duurzaam geluk. Zo kan men gevoelens van compleetheid, vreugde en verbinding gaan ervaren. Bevat enkele schema's en illustraties evenals vele verrijkende persoonlijke ervaringen van de auteur. Deze laatste staan in een grijs kader. Met een code voor het downloaden van de gratis digitale appendix bij het boek. Goed opgebouwd boek voor zowel beginners als gevorderden op het spirituele pad. Elk hoofdstuk bevat oefeningen om de energieën meer te voelen, uit te balanceren en coherente energiepatronen te creëren.

Aura's opgehelderd! | Yvon van der Meer
Aura's zijn voor veel mensen onzichtbaar en ontastbaar en daarom berust de meeste kennis over aura's op waarnemingen van degenen die wel aura's kunnen zien en voelen. Tegenwoordig zijn er echter technieken om aura's voor iedereen zichtbaar te maken. In dit boek worden resultaten van technische aurametingen gekoppeld aan de heersende opvattingen over aura's. Zo worden misverstanden rechtgezet, die soms al jarenlang bestaan. De aura is de uitstraling die een ander voelt, maar de aura is ook het beeldscherm van je gezondheid, wie je bent en wat je kunt. Inzicht in je aura en daarmee in je energiestromingen geeft dus ook inzicht in je gezondheid en persoonlijke krachten. Daarom is de concrete informatie die we uit aurametingen kunnen krijgen zo belangrijk. Alle aspecten van de aura komen in dit boek aan de orde, zoals de opbouw en vorm van de aura, het versterken van de energie, zwarte gaten in de aura en omgaan met energieën van buitenaf. Zo geeft dit boek een beeld van de huidige stand van zaken van de kennis over aura's. Yvon van der Meer doet energiemetingen met geavanceerde apparatuur die is ontwikkeld voor Amerikaanse faculteiten van energiewetenschappen. Met haar no-nonsense-benadering maakt zij de informatie over aura's concreet.