Kleuren Ademen

Ik ga jullie nu een techniek uitleggen om je chakra’s te genezen. Ik heb jullie al uitgelegd wat chakra’s zijn en waar ze zitten. Bij het kleurenademen probeer je de kleuren te visualiseren. Dat is in het begin misschien moeilijk. Het makkelijkste is om in eerste instantie je ogen te sluiten.

Stap 1

Visualiseer dat je rode (kleur van stuitchakra) zuurstof inademt. Visualiseer dat die rode zuurstof helemaal tot onder in je stuitchakra terechtkomt. Adem die rode zuurstof diep in, hou die even vast en laat hem dan langzaam los. Probeer zo ontspannen mogelijk te ademen. Mocht je het gevoel hebben dat je adem niet diep genoeg komt, ga dan liggen en leg een boek op je buik. Als je adem diep genoeg is dan duw je met je adem het boek omhoog. Maar je kunt het ook staan of zittend doen. Staan gaat in het begin het makkelijkst. Als je dan je adem voelt stoppen rond je gele chakra, dan trek je zoals je denkt dat een hond dat zou doen je staart tussen je benen. Dan kantel je bekken, en dan voel je dat je adem dieper gaat. Wel even goed vast houden, en dan rustig uit ademen.

Stap 2

Je bent nu klaar voor stap 2. Bij het ademen van de rode zuurstof komen geen pijnlijke dingen naar boven. Dat is op zich al een overwinning! Ook zul je nu merken dat je beter in de realiteit komt te staan want door je te concentreren op je stuitchakra aard je je. En dan sta je dus met beide benen (letterlijk en figuurlijk) op de grond. Bij stap 2 blijf je wel gewoon doorgaan wat ik je in stap 1 heb verteld, je voegt er alleen wat aan toe. Naast de rode zuurstof, ga je nu ook oranje (kleur van de sekschakra) zuurstof ademen. En let op: je begint altijd onderaan dus eerst een paar keer rood, en pas als het goed voelt ga je naar oranje. Voor de rest heeft het exact hetzelfde principe als in stap 1. Mensen die voornamelijk beschadigd zijn op het gebied van seks (verkrachting, incest) zullen hier heel wat dingen gaan tegen komen. Maar laat je daardoor niet van de wijs brengen, want ook al heb jij met deze zaken nooit iets te maken hebben gehad, toch kun jij daar toch beschadigingen hebben. Dus sla nooit een chakra over. Wil niet te snel gaan, want haastige spoed is zelden goed!

Stap 3

Bij deze stap gaan we weer een treetje hoger. Nu ga je gele (zonnevlecht chakra) zuurstof aan toevoegen. Weer begin je netjes bij rood, oranje en dan pas geel. En ga het niet afraffelen, blijf goed op die diepe ademhaling letten! De zonnevlecht staat voor je IK, JE GEVOEL, JE EIGENWAARDE en JE WIL. Heel erg belangrijk dus! Want ook al lijk je van buiten nog zo zelfverzekerd, van binnen ben je dat misschien wel helemaal niet! Door deze chakra te genezen kun je heel veel moed en kracht uit jezelf putten. Blijf deze volgorde dan gerust wat langer dan andere volhouden. Je gaat ook merken dat je jezelf een plezier gaat doen om geel te ademen!

Stap 4

Ook bij deze stap komt er weer een kleurtje bij. Dit keer de groene (hartchakra) zuurstof. En zoals altijd, en zo blijft het ook bij de volgende stappen, begin je eerst weer bij het begin. Dus eerst rood, dan oranje, dan geel en nu dus als extra kleur ga je de groene zuurstof eraan toevoegen. Je hartchakra heeft alles met liefde geven en ontvangen te maken in de zuiverste vorm. In het heden daagse leven heb je namelijk de “voor wat, hoort wat” liefde. De (echte) liefde in je hartchakra werkt anders. Het is de onvoorwaardelijke liefde, de onbevooroordeelde liefde

Stap 5

Lichtblauw is de in na laatste kleur zuurstof (keelchakra) die je gaat toevoegen. Door deze chakra te voeden en genezen, zul je merken dat je sneller dingen gaat uitspreken. Je keelchakra staat namelijk voor communicatie. Wie herkent niet de “brok in de keel”? De brok in de keel is niets anders dan niet uitgesproken emotie. Je houd je flink, en verbijt je tranen, maar da’s dus niet gezond! Op dat moment maak je een kleine beschadiging! En sta er dan niet raar van te kijken als je de volgende dag(en) last van je keel gaat krijgen in de vorm van een schorre stem of keelpijn. Je lichaam geeft dan aan dat je niet alles hebt geuit. Daarom is het belangrijk ook hier goed je aandacht op te focussen. En leer ook egoïstischer te worden, spreek uit wat op jou hart ligt! Als je hartchakra inmiddels goed functioneert zul je soms “harde” woorden zo uiten dat ze minder “hard” en op een “nette” manier verwoord worden. En soms is het nu eenmaal nodig voor die ander om “kei hard” de waarheid te zeggen. Maar als je eenmaal zo ver bent, voel je dat vanzelf aan!

Stap 6

Als je alle stappen tot nu toe goed hebt doorgelopen, blijven er nog twee chakra’s (binnen je lichaam) over. Namelijk je derdeoog chakra en je kruinchakra. Je derdeoog geeft je de mogelijkheid om helderziendheid te ontwikkelen. Daar heb ik geen techniek voor, en geloof ook dat als je gewoon goed bezig bent, dat de kosmos je het aanreikt als je hier klaar voor bent.

Stap 7

Je kruinchakra is als het ware je deurtje naar de kosmische energie. Deze activeer je het makkelijkste door in gedachte een deurtje boven op je hoofd open te zetten. Denk dan dat je een baan van goude energie uit je hoofd laat groeien. Visualiseer deze baan zo hoog mogelijk, voorbij de dampkring, de sterren, het melkstelsel… hoe verder hoe beter je in verbinding staat met de kosmische energie. Maar wat voor sommige makkelijker is dat als je een heldere fontijn of waterstraal van uit je hoofd naar boven laat spuiten, en bij iedere uitademing laat je die steeds hoger spuiten zo ver als jij dat wilt, maat het liefst tot in de cosmos. Als je dit doet is het je wel aan te raden dan je je van tevoren goed aard! Dit kan door vooraf de rode zuurstof te ademen, maar beter nog is in gedachten wortels uit je voeten te laten groeien, ook dit doe je ze diep mogelijk. Als je dat moeilijk vindt om te visualiseren, kreeg ik onlangs nog een tip van mijn moeder. Doe net alsof je je voeten in hebt gesmeerd met lijm en plak ze aan de grond. Maar de wortels werken beter omdat je je dieper aard.

Je mag deze oefening overal en zo vaak als je wilt doen. Als je dit iedere keer 5 of 6 doet, en dan weer stopt en als je er een uur of vier uur er na weer aan denkt dan doe je het weer. Iedere keer dat jij er denkt, dan kun je dit eigenlijk overal doen.Waar je gaat of staat. In eerste instantie blijf je alleen de rode kleur ademen. Hou dit zo’n twee weken vol. Maak dan een balans op.

Zijn er dingen los gekomen? Dit kan zijn in de vorm van negatieve dingen:
- Emoties die erg wisselen; 
- Depressief; 
- Herinneringen die pijnlijk zijn;
- Enz.

Als je dit herkent, ga dan nog door met het ademen van de kleur rood. Dan heb je dus nog niet alles opgelost en verwerkt. Je blijft net zolang doorgaan tot alles doorslaat in het positieve, dus;
- Je gaat je lekkerder voelen;
- Herinneringen die plezierig zijn;
- Je hebt sterk het gevoel (LET OP WEL EERLIJK BLIJVEN!) dat je klaar bent voor de volgende fase.

En deze buien blijven bij iedere chakra o-nieuw aan het wisselen. Tot je bij de laatste bent, en dan is er grote kans dat je van nu af aan heerlijk in je vel steekt. Wat bijna niemand je dan meer afneemt!

Heb je last van oude woede en/of boosheid. Pak een kussen en ga daar heerlijk mee op dingen meppen die er tegen kunnen. Niet alleen je oude verdriet moet er uit ook je oude opgekropte woede.

Wat is adem anders dan het leven wat zich door mij heen ademt? In en uit in een eeuwig durend ritme ik open mijzelf en ontvang, ontvang, ontvang. En naarmate ik mezelf meer kan openen kan ik meer geven en geven en geven. Geven en nemen. En uiteindelijk wordt geven ontvangen en ontvangen geven. Uiteindelijk word ik één met de Bron, word ik de Bron. Het feit dat ik hier ben op deze aarde, het feit dat ik in de stof ben, wil niet zeggen dat ik Leef. Misschien ben ik op aarde, maar mezelf totaal niet bewust wie ik in wezen ben. Misschien denk ik wel dat ik mijn lichaam ben en dat ik na verloop van tijd niet langer zal bestaan. Misschien vergeet ik om te ademen omdat ik bang ben het leven in al haar volheid toe te laten. Want ademen is leven, ademen is toelaten, ontvangen, ervaren en uiteindelijk zijn. Ik adem in mijn pijn. Ik word mijn pijn. Ik adem door mijn en overstijg mijn pijn. Als niet adem hoef ik geen pijn te voelen, dus waarom zou ik ademen? Het is zoveel veiliger om niet te ademen, zo heel veel veiliger.….. Maar als ik geen pijn wil voelen, kan ik niet groeien, kan ik niet uitdijen. Als ik niet adem, kan ik beter dood zijn. Wil ik dat, wil ik dat werkelijk?? Diep in mij is een verlangen, een heftig verlangen…. Maar als ik echt ga ademen dan gaat al het oude op zijn kop. Dan moet ik mijn controle loslaten en mezelf overgeven aan de stroom. Dan weet ik niet meer waar ik ben, waar ik heen ga. Wil ik dat? Niet ademen is zoveel veiliger, zoveel zekerder, Ik weet wat ik heb. Hierin het westen ademen we meestal alleen maar “boven de gordel”. Het is de mannelijke manier van ademen,onze bewuste actieve kant. De pool die schept en controleert. En in die mate waarin we onze maatschappij vorm hebben gegeven ook heel functioneel. Want het is de enige manier om ons te uiten op de manier waarop we onszelf openbaren ( manifesteren) : van uit gebondenheid aan de materie en vergeten zijnde dat we geest zijn, eeuwigdurende geest. Voelen is een vervelende zaak in deze tijd. Als ik ga voelen waar ik mee bezig ben dan kom ik misschien wel tot het schrikbarende ontdekking dat ik niet langer functioneer op de manier waarop ik bezig ben. Dan kom ik misschien wel tot het schrikbarende ontdekking dat het imperium, wat ik met zoveel zorg heb opgebouwd,een leeg kaartenhuis blijkt te zijn. Dat alles waarvan ik dacht dat het zekerheid was, een illusie blijkt te zijn. Dan zie ik tot mijn grote schrik alles wat veilig is onder mijn voeten vandaan glippen. En de angst, de angst knijpt letterlicht…..

Ademen is leven. Ademen is voelen,is weten. Weten dat jij en ik één zijn, weten dat ik in de Schepper ben en de Schepper in mij is. Weten dat ik in mijn diepste wezen een vonkje God ben. Weten en voelend en verantwoordelijkheid dragen voor dat vonkje God in mijzelf. Er voor ga staan, niet tegenstaande wat die ander van mij vindt. Er voor gaan staan zonder angst, in de overtuiging dat het enige wat wezenlijk is in mijn leven, dat innerlijke vonkje is. Het vonkje dat, naarmate ik het durf te verbinden via mijn adem met de oneindige vonk van mijn schepper, zal uitdijen en uitdijen ………..

Ik adem diep in en laat de goddelijke adem via mijn wortels door mijn voeten mijn buik in stromen. Elke cel in mijn lichaam vult zich met adem, goddelijke adem. Via mijn buik gaat mijn adem onder het middenrif door en vult elke cel. Elke cel. Ik voel en ervaar, ik voel en ervaar. Ik voel mijn blokkades. Daar waar ik nog weerstand heb en stukje bij beetje met liefde kan ik steeds meer toelaten, kan ik steeds meer liefde toelaten. Kan ik steeds meer de pijn toelaten, de pijn die ik zolang verborgen heb uit angst. Angst waarvoor? Ik weet het niet meer. Mijn angst verdwijnt naarmate ik adem, echt adem in alle cellen van mijn lijf. Mijn angst verdwijnt als sneeuw voor de zon En daarvoor in de plaats, breekt de zon door, kan ik de vreugde toelaten. De vreugde van het weten dat jij en ik één zijn………

Dit bovenstaande is uit het boek: Met een open hart.

Hier onder is nog weer een andere manier beschreven.

Kleuren werking van kaarsen:

Zwart: uitbannen, croonen, magie, rouwen, verlies, meditatie, vrouwelijk individu
Blauw: vrede, genezing, waarheid, slaap, dromen, vriendschap fysieke bescherming, hoop.
Bruin: dieren, magie, thuis vinden van verloren objecten.
Goud: God
Grijs: neutraal
Groen: schoonheid, werk, genezing, succes, goed geluk, respect, geld.
Orange: creativiteit, aantrekkelijkheid, energie, stimuleren, succes, nieuw (t)huis.
Roze: liefde, eer, vriendschap, vrouwelijk.
Paars: helderziendheid, wijsheid, spiritualiteit, succes, onafhankelijk, spirituele groei, kracht, genezing, vrouwelijk individu.
Rood: lust, kracht, moed, gezondheid, energie, vitaliteit, liefde, magnetisme, wilskracht.
Zilver: verwijderen van negativiteit, stabiliteit, aanmoedigen, helderziendheid, bescherming, godin.
Wit: meditatie, genezing, waarheid, vrede, spirituele kracht, manen magie, puurheid, bescherming, gelukkigheid
Geel: charme vertrouwen, aantrekking, wijsheid, visioenen, helderziendheid, krachten, mentale krachten, nieuw (t)huis.

Hier onder is nog weer een andere manier beschreven.

Oefening: Reinigende ademhaling
Sluit je rechter neusgat met je duim af en zet je wijsvinger op je derde oog. Adem door je linker neusgat acht tellen in. Houd je adem even vast en sluit met je middelvinger je linker neusgat af en adem acht tellen uit. Een korte pauze en weer inademen. Afwisselen links en rechts – drie keer.

Goede boeken om te lezen:

Chakra kleur- en werkboek | H. de Jong
Ga mee op reis naar jouw kleurrijke binnenwereld en ontdek daar de verrijkende en helende werking van het kleuren van eigen chakra’s. Om aan deze reis mee te doen is niet veel nodig: een eigen tekenplekje, dit boek, voldoende kleurpotloden en wat vrije tijd. Het boek bevat twee series van zeven chakra’s die geheel in kleur zijn uitgewerkt.

Wat is de kleur van wind? | R. Kuiper
Al Gore en Richard Gere kunnen niet meer zonder, de directeur van Proctor en Gamble doet er aan en zelfs Google heeft een meditatieruimte voor de medewerkers ingericht. Waarom? Omdat het in ons drukke bestaan fijn is om een plek te hebben waar je innerlijke rust kunt ervaren. Als onze geest stil is, zijn we in staat los te laten, te ontspannen en ons vrij te voelen. Rixt Kuiper beschrijft op pragmatische wijze de kracht van meditatie op het leven van nu. Ze deelt op realistische wijze met de lezer hoe meditatie haar eigen leven en dat van haar coachcliënten heeft verrijkt. Haar persoonlijke verhaal wordt aangevuld met boeddhistische wijsheden, wetenschappelijke bevindingen en meditatie-oefeningen om thuis of op het werk te doen.

Het kleine kleuren lexicon | Laura Lorenzo
In Het Kleine Lexicon geeft Laura Lorenzo een duidelijke beschrijving van de eigenschappen werking en toepassing van de zogenaamde zeven spectrale kleuren. Zij behandelt hun gebruik door de eeuwen heen, hun voorkomen in het planten- en dierenrijk en hun corresponderende elementen, temperamenten en kleurtypen. Tevens worden de bijbehorende edelstenen, metalen, chakra’s, etherische oliën, sterrenbeelden en planeten gegeven.

Chakra Yoga | Feliz Carrasco, B.
In dit boek maakt u kennis met yoga en chakra’s. De filosofie en praktische oefeningen zullen u verrijken met nieuwe waarnemingen en zienswijzen. Vitaliseer uzelf met fijnstoffelijke energieën en ervaar uw lichaam stap voor stap op een geheel nieuwe manier. U merkt dan dat u niet slechts uit materie bestaat, maar dat u omhuld bent met een netwerk van subtiele energieën die de ware levenskracht bevatten.