Levenslesjes

God heeft, voor hij zijn kinderen naar de aarde zond, voor ieder van hen een zorgvuldig samengesteld pakket met problemen verzamelt. Deze, beloofde hij glimlachend, zijn voor jou! Niemand anders mag de zegeningen hebben die deze problemen je zullen brengen en alleen jij hebt die speciale talenten en vaardigheden die nodig zullen zijn om die problemen tot je dienaren te maken. Nu, daal af naar je geboorte en naar je vergetelheid. Weet, dat ik mateloos van je houd. Deze problemen die IK je geef, zijn het symbool van mijn liefde voor jou. Het werkstuk dat jij van je leven zult maken met behulp van deze problemen zal het symbool zijn van jouw liefde voor mij.

B. Morgason

Weten jullie waarom ik met dit mooie versje begin? Omdat er in dit versje grote wijsheid en waarheden in schuilen. De meest zullen het lezen en mooie vinden, en er dan niet verder bij stil staan. Maar ik wil jullie even laten zien wat ik er allemaal in zie. Wij hebben inderdaad in mijn ogen allemaal ons eigen pakketje problemen mee naar de aarde gekregen. En die hebben wij persoonlijk gekregen omdat wij nog van deze problemen iets kunnen en mogen leren. Iedereen zal wel eens van Karma hebben gehoord. Nu is karma voor mij ”Oorzaak en gevolg”. Wat voor mij dus zegt dat er en een leven of zelfs vorig leven dingen zijn fout gegaan. En dat wij die nu of in een volgend leven weer mogen proberen goed te maken. Sommige dingen zijn ook al gelukt. En helaas sommige nog niet. En juist deze zitten deze keer weer in ons pakketje gestopt. Waarom? Zodat wij ze deze keer misschien wel snappen en ze dan kunnen oplossen. En ja als je er dingen van kunt en mag leren dan zijn het toch uiteindelijk, zegeningen. En géén problemen?

En als er dan weer een zelfde iets in je pakketje zit. Wees er dan maar van overtuigd dat je dit al vaker hebt meegemaakt maar dat het je toen niet gelukt is. En dat dit nu een herkansing voor je is. En dat jij dan ook al het gereedschap/talenten/herinneringen hebt meegekregen om ze op te kunnen lossen. En ja als het je nu lukt ben je weer wat wijzer geworden en weer iets gegroeid.

Maar nu kom ik op en volgend stukje. Dit is jouw pakketje. Los het dan ook zelf op. Leg het niet bij een ander neer. Door er over te klagen of te zeuren bij een ander. Die hoeft dit niet op te lossen dat mág jij doen, het is van jouw. Maar ook hier zit weer een andere kant aan. Los ook het pakketje van een andere niet voor hen op. Laat dat pakketje dan ook bij hen. En aan deze twee dingen zitten nog al eens haken en ogen. Aller eerst zullen wij nog al eens graag klagen bij een ander. Van hoe slecht of hoe moeilijk wij het wel niet hebben. Doe dit niet, daar los je niets mee op. Je belast er alleen een ander maar mee. En die kan het toch niet voor jouw oplossen. Het is immers jouw pakketje weet je nog?

Dus zet er je schouders onder en probeer het op te lossen. Want besef dat je pakketje dan eens op/klaar zal zijn. En geloof me, je leven is/wordt veel fijner en veel zonniger. Ja je gaat dan erg genieten van je leven. En vergeet niet als je hier mee bezig bent dat je beter hierbij kan proberen om toch steeds positief te blijven denken omdat gedachten krachten zijn. Roep je de positieve hulp in die je daar graag bij wil helpen. Doe je dit niet dan zak je steeds meer de negatieve spiraal in. En dat ontneemt je de moed en de kracht om aan je pakketje te werken.

Als er iets gebeurd: 

Kijk altijd eerst naar jezelf. Wat is mijn aandeel, mijn schuld hierin. Weet je nog van het spiegelen hoofdstuk ook op deze site? Schuif het niet weg naar de ander. En weet dit is iets wat bijna iedereen doet. Het is bijna altijd die ander zijn schuld. Daar leer jij niets van. Dus kijk in die spiegel en zoek wat er jouw aandeel in is. Praat na afloop als je alleen bent hardop met jezelf. En toets dit in je gevoel met al de eerlijkheid die in je zit. Zo leer jij jezelf tot in de puntjes kennen, praat met je cellen, voel met je hart, en je gevoel en leer je denk mechanisme en je beheersingdrama’s kennen, wees bewust van je uitstraling naar andere toe. Kijk eens even heel boos in een spiegel en zie hoe jij er dan uit ziet, hoe een ander jouw ziet als jij boos op hen doet. En bedenk dat wij allemaal personen zijn met onze eigen beschadigingen (pakketjes) en dat als er iemand erg boos doet. Wij als van zelf om ons te verdedigen terug boos gaan doen. Je zult dan versteld staan hoeveel toch ons eigen aandeel er dan is in het geheel. Vergeef het jezelf op dat moment en weet dat je weer iets bij geleerd hebt. En beloof jezelf dat jij dit de volgende keer zo niet meer wilt doen. En zult doen.

Bedenk het volgende:

Alles wat jij aan een ander doet komt ook zo weer bij jouw terug. Maar ook dat gene wat jij terug verwacht komt naar je toe. Dus als je jezelf als slachtoffer aanschouwt dan zal je alles aantrekken dat dit zal bevestigen……voel je jezelf rijk en vreugdevol , zal je enkel verheffende ervaringen aantrekken. ( Dat heeft te maken met je eigen trillingsgetal) Dit is de wet van het positieve en het negatieve denken. Oorzaak en gevolg. En ook je krijgt wat je uitstraalt, maak er gebruik van om je eigen droom te scheppen. Leer “aha-ervaringen ” te hebben, verwonder je als een kind en laat je hart opspringen bij leuke dingen. ( En geloof mij die zijn er ook, je moet ze willen zien. Tel dus allereerst je zegeningen) Verwondering heft op, verlicht je trillingen en geeft inzichten. Beschouw de wereld weer als een wonderbaarlijke, sprookjesachtige droom, zoals je als kind deed. Kijk met nieuwe ogen en luister met nieuwe oren en laat je verwonderen.

Besef dat alles reeds gepland was voor je geboorte, en dat je nu enkel uitwerkt, gaat herinneren wat je hier komt doen. Alles is zoals het moet zijn, je koos wel de juiste ouders, je koos wel de juiste levensweg en dingen. (Je kreeg echt het juiste pakketje) Begrijp dat je een hogere zelf en ook nog een gids hebt, die toegang heeft tot hogere dimensies en dat die hogere zelf en je gids jouw begeleiden. Wees bereid alles te aanvaarden wat je zelf op je weg geplaatst hebt. Er zijn dingen die gebeuren om je uit de “onwetendheid” ( om je dingen te leren) te duwen, en ja soms zijn die minder prettig, maar daarom niet minder waardevol.

En bedenk of je nu een man of vrouw bent. Wij hebben allemaal een mannelijke en een vrouwelijk kant in ons.

De vrouwelijke kracht draagt het negatieve de mannelijke kracht stuwt het positieve vooruit. Houd je niet meer bezig beiden te scheiden, maar verenig ze en overstijg de dualiteit in je leven, in jezelf. Om arm ze alle twee zodat je een geheel wordt. Ga kijken waar bij jouw je zwakke plekjes zitten( je schaduwkant) stuur er liefde en licht naar toe en accepteer ze, neem jezelf zoals je bent.

Zijn er delen waar je niet blij mee bent? Heb het toch lief en leer deze dingen af in/met liefde voor jezelf. Laat alles los wat niet bij jou hoort en wat je meer belemmert dan goed doet.

Geef jezelf over aan je eigen hogere zelf, je zuiver gevoel, die weet het beste hoe het met je verder moet en daar kun je 100% vertrouwen, want het is je ware onbeschadigde zelf. Als jij je durft overgeven dan “beheers” je niets meer en kan alles in “waarheid” naar je toe komen. Beheersing misvormt alles, en buigt de stroom af/om.

Laat alles los in volle vertrouwen, en je zal meer en meer bewust zijn.

Probeer zo weinig mogelijk nog te plannen

(zover het mogelijk is) “ pluk de dagen “, volg volledig je intuïtie. Laat je mee stromen met het ritme van je leven, laat je dragen door vertrouwen. Vertrouwen in je gids en het hogere (God). Weten dat het pakketje daar hem aan jouw gegeven is. Weten dat jij er van kan en mag leren. MAAK het dan ook jouw pakketje. Volg je eigen droom, verander niet van koers voor een ander. Als je op je eigen stroom blijft dan ben je wie je “echt” bent in ware schoonheid en in “waarheid”.

Bedenk niet langer wat jij wilt hebben. Of wat je moet doen, maar stel je steeds de vraag: 
Wie is IK. Wie wil ik “zijn”? Vraag niet, wat zal ik doen? Vraag je liever af: wat jij wil bereiken. 

Wees direct (minder energieverlies). Bereid zijn het echt “Te doen”. Er zijn is het constante, het willen en het straks doen, zijn middelen die ons doen wegvluchten van onze eigen IK, van Zijn.

Ze geven je de illusie dat je “tekorten” hebt, of dat je iets dient te doen om gelukkig te worden. Als je echt jezelf durft te zijn ben je altijd gelukkig.

Zeg dagelijks:
- ik ben gelukkig
- ik ben rijk
- ik ben alles
- ik ben mooi
- ik ben eeuwig
- ik ben Licht enz

Laat deze woordjes achterwegen ” wij willen” en ” wij moeten”, ze zijn voorwaardelijk, houden je gedachten bezig en vervormen je waarheid.

Nu gaan we naar de andere kant van het verhaal. Wat doen we als iemand zijn pakketje bij jouw wil neerleggen?? Dus nu komt er iemand bij jouw klagen en zeuren, van hoe moeilijk en hoe slecht hij/zij het wel niet heeft. Doe dan niets om het voor hen op te lossen, het is immers hun pakketje. Daar mogen hun dan de oplossing van zoeken, anders leren zij er ook niets van. Jij ontneemt hun, dan ook hun groei als jij het voor hen zou oplossen. Dat kan en mag niet daarvoor heeft nu juist ieder zijn pakketje. Wat je wel kan en mag doen is een liefdevol luisterend oor zijn. Dat is eigenlijk hetzelfde als wanneer jij hardop tegen jezelf praat. Nu doen hun het tegen jouw maar ze horen dan tevens hun zelf praten en gaan dan veel beter opletten van wat er nu speelt. Je mag liefdevol een klein advies geven, maar ook niet meer. Doe je toch meer lees dan hier nog maar eens even goed onder de button manipuleren. En ja hebben ze verdriet je mag ze je schouder of je armen bieden om ze op te vangen of te troosten. Maar dat is alles wat je kan en mag doen. Laat hun pakketje hun pakketje zijn. Dus ook hun groei zijn. Ik weet er zullen er zijn die zeggen dat dit egoïstische is. Ik zie dit anders is het niet echt je eigen ego proberen te strelen om hen te willen laten geloven dat jij er wel even de oplossing voor hebt?? Je zelf even op je borst kloppen van “zie je ik zou het wel weten”, ik los dit wel even op. Maar hun eigen leven is dan vaak net zo’n puinhoop als die van jouw, alleen dat willen ze niet zien.

Als jij het dan zo goed weet, los dan maar je eigen pakketje op zou ik zeggen.

En ja soms denk je ik heb dit lesje al gehad. Maar bedenk dat ieder lesje anders is. Het heeft altijd een andere achtergrond iedere situatie en zeker ieder persoon is uniek. Dus ja je zou heel voorzichtig een klein voorbeeld aan kunnen dragen.(advies) Maar ben daar heel voorzichtig mee. En dram daar dan ook niet mee door. Vergeet nooit het is hun pakketje. Dus maak het nooit tot jouw pakketje door je er te veel mee te bemoeien en je er geheel in te storten. Dit doen heel veel personen wel. Weet je waarom?? Als die tijd die ze in een ander stoppen, kunnen ze niet in hun eigen pakketje stoppen. Ze zijn dan toch druk en (ze denken) goed bezig te zijn. Dan hoeven zij zich niet schuldig te voelen over hun zelf en hun eigen pakketje. Maar dat is meestal een hele grote vluchtweg (proces) voor hun eigen problemen ( pakketje). Maar bedenk dat is alleen maar uitstel van executie het komt toch weer terug, is het niet in dit leven dan wel in je volgende. Dus heel veel mensen zeulen ook nog met de problemen van een ander in hun rugzakje rond. Ze willen het dan zo graag voor een ander oplossen. Dat noem ik géén medelijden maar mee lijden. Dat is het slechtse wat je kunt doen. Je hebt al genoeg aan eigen pakketje.

Vele mensen in onze cultuur hebben last van een vol hoofd (vele ongecontroleerde gedachten), en zijn zich hier zich niet eens bewust van. Word je aller eerst hier van bewust. Dan is er een ding wat jouw al een voorsprong geeft is het feit dat jij je bewust bent van deze gedachten zodat je er iets aan kan gaan doen. Ik ga een vergelijking gebruiken, om te verduidelijken hoe je hier enigszins controle over kan krijgen. Jij kan jezelf zien als de zon (het licht) puur een wezen/zijn. Je gevoel is de hemel en de wind, en je gedachten zijn de wolken die langs de hemel trekken. Je hebt zwaar bewolkte dagen (veel gedachten), half-bewolkte dagen (minder gedachten), en zelfs heldere dagen (geen wolken) en dan schijnt de zon. Je kunt de wolken zelfs een kleur geven om de gevoelens die ze oproepen/dragen, te benoemen. Donker zwarte donderwolken bijvoorbeeld kun je associëren met boze of woedende gedachten, grijze wolken met warrigheden, regenwolken met verdriet, en witte wolken met heldere gedachten enz. enz.

Wat kan je doen om het zonnetje van jezelf te laten schijnen, zodat je een onbewolkte hemel krijgt? Je moet totaal overstappen op voelen/waarneming, daarmee wil ik zeggen kijk naar je gedachten als of ze van een ander zijn. Kijk er naar als de gedachten van een buitenstaander. Anders schrijf je ze maar op. En als jij ze terug leest denk jij dat dit het verhaal van een ander is. En bedenk wat voor een advies jij dan die ander zou willen geven. Dit betekent dat je alle gedachten/wolken er laat zijn, en er niet naar grijpt, want als je er naar grijpt blijven ze, en word het steeds zwaarder bewolkt. Dus je kijkt er alleen maar naar en reageert er niet op. Als je dit een tijdje waarneemt zul je zien, dat je gedachten net als een wolk gewoon voorbij gaan en oplossen. Je leert op deze manier je gedachten kennen voor wat ze zijn, gedachten die puur illusies zijn want ze hebben geen blijvende waarden, jij als voeler/waarnemer blijft bestaan en je gedachten gaan aan je voorbij, daarom zijn alle gedachten niet werkelijk. Het enige wat werkelijk is, is het voelen de waarnemer, en dat ben jij. En bedenk dat wij vaak van tevoren al in gaan vullen wat er zal gaan gebeuren, of hoe een ander zal gaan reageren dan maken wij ons zelf al bang voor er ook maar iets gebeurd is. Wij gaan dus al aan het “veronderstellen” wat en hoe iemand over ons denkt. En dat ontneem ons vaak de moet om er iets mee of aan gaan te doen. Doen wij het toch met de angst zweet in onze handen. Dan zie we dat het eigenlijk heel erg meevalt. En van dat alles wat wij al hadden ingevuld helemaal niet klopt. Dat dit echt is ontstaan uit onze angst. Dus leer dit ook af om te doen. Ga meteen in actie over als het kan. Dan hebben wij géén tijd om dingen te gaan invullen met onze angst.

In het begin zal het moeilijk zijn om hier overal greep op te krijgen hoor, maar voor alles geldt doen en volhouden oefening baart kunst. Anders blijf jij steeds in hetzelfde kringetje rond draaien.

Leer je gedachten beheersen en niet andersom’. Laat niet je gedachten jouw leven beheersen.

Helpen? Jij bent pas klaar om een ander te helpen als jij eerst je zelf hebt leren helpen. Wat wil zeggen dat jij al heel erg evenwichtig in je ” Zijn” staat. En dat er eigenlijk niets meer is wat jouw wereldje nog op zijn kop zet, en ook niet de grotere dingen. Dus eigenlijk dat jij volmondig kan en durft te zeggen “Ik hou oprecht en helemaal van mijzelf, ook van mijn schaduwkanten”. Je hebt dan één van de tien geboden, goed gesnapt en onder de knie.

Heb je naaste lief, “zoals jezelf”.

En dan nog het volgende:
Degene die erom vraagt stelt zich ook open, en laat de hulp toe. Degene die er niet om vraagt, zal zich aangevallen en bedreigd voelen, met inderdaad als gevolg dat diegene zich gaat verdedigen/verzetten, waarop degene die wil helpen weer iets terug krijgt ( buitenenergie verlies). Namelijk als je niet op let ruzie. En dit is zonde, degene die er niet om gevraagd heeft WIL gewoon nog niet geholpen worden, en dat gaat dan ten koste van de energie van de helper. Dus laat diegene met liefde zijn eigen pad vervolgen, zodat de energie die hierdoor niet verbruikt wordt kan worden gegeven aan degene die er om vraagt. Wat vaak gebeurd is dat mensen zich vergeten in een ander. Omdat ze met een ander bezig zijn hoeven ze niet met zichzelf bezig te zijn. (Vluchtproces) Het is een beetje de kop in het zand steken. Als je beseft dat je een ander pas kunt helpen als je jezelf geholpen hebt dan ga je leren dat een ander alleen maar zichzelf kan helpen en dit geldt dan ook voor jezelf. Het leest een beetje moeilijk maar het komt hierop neer, Niemand kan een ander helpen je kunt alleen maar de ander een hand reiken zodat hij zichzelf omhoog kan trekken. Je kunt niet lopen voor een baby, je kan hem niet leren hoe het moet, hij zal het alleen maar kunnen leren door het zelf te doen en dit gaat altijd met vallen en opstaan. Natuurlijk kunnen we hem aan de hand houden zodat het even wat makkelijker gaat maar dan loopt hij niet zelf. Hij loopt dan MEE. Is niet zijn eigen pad!! Het is pijnlijk om te zien als een baby valt maar wij beseffen dat dit bij het leer proces hoort en doen daar dus niet moeilijk over. Bij de mens werkt het dus net zo. Iedereen zal zelf moeten leren hoe het leven in elkaar zit en zal de daarbij behorende fouten maken. Dit willen wij graag een ander besparen maar wij moeten beseffen dat dit bij het leerproces hoort. Anders is/komt er ook géén groei. Je kunt niet voor een ander leven je kunt hoogstens advies geven en een ander de keus laten. Het leven wordt eenvoudiger te begrijpen als je alles plaatst in de wereld om je heen zoals ik net deed met de baby. Alles heeft zijn nut en doel zelfs de ergste pijn maar doordat wij dat niet weten krijgen wij medelijden. En gaan dan ook nog mee lijden.

En vergeet nooit dat als jij aan het veranderen bent er en boel zijn die gaan steigeren. Ze zijn het in het geheel niet met jouw hervonden visies eens. Waarom? Omdat zij nu niet meer met jouw om kunnen gaan zoals hun gewent zijn. Ze kunnen niet altijd meer beslag leggen op jouw tijd. Ze kunnen niet meer zo gemakkelijk je energie weg pakken zoals ze gewent zijn. Dus zij zullen zich in allerlei bochten wringen om je weer terug te laten keren naar je oude “Ik “. Dan kunnen ze echt alles uit de kast trekken, zelfs voor te kwetsen of manipulatie chromen zij dan niet voor terug. Ze zullen je allerlei verwensingen naar je hoofd slingeren. Echt alles om jouw er maar weer van te overtuigen dat JIJ het verkeerd ziet. En dit allemaal om dat zij nu zelf voor hun energie mogen gaan zorgen. En dat ze hun klaagbank kwijt zijn. Ze kunnen niet meer tegen je aanschoppen. Géén misbruik meer van je maken. Je niet meer bezoeken wanneer het alleen HUN uitkomt. En zo kan ik nog wel even doorgaan. maar je vult het zelf maar wat verder in. Jij kent ze tenslotte beter dan ik. 

Maar laat je niet meer van je pad afhouden. Het is het enige pad waarin jij je pakketje in alle rust kunt gaan oplossen. En daarbij echt van jezelf kunt gaan houden. Van alles wat in, op en aan je eigen lichaam zit. En dat zou wel eens tijd worden niet? Help een ander door jezelf te helpen. 

Ben jij je gedachten?? (hersenen) 

Ook een thema dat vaak terugkeert.
Als jij je gedachten kunt beschouwen als wolken die voorbij komen i.p.v. beperkingen die je iedere keer dezelfde kant opsturen, dan ben je geen slaaf van je gedachten (hersenen.) Je bent niet onzeker, je voelt je onzeker. In het eerste geval heb je geen keuze je zit in het denkenen geeft angst en het blokkeert je, in het tweede geval kun je het gevoel “beschouwen”, wegen en accepteren dat het gevoel er is. En je kunt het dan toetsen op waarheid. De zon kun je zien als het bewuste deel in je zelf, je schaduw vertegenwoordigd dat deel van jezelf wat onbewust is, of alleen zichtbaar is voor anderen. Dus inderdaad als je bewust wordt van alles wat je van jezelf niet wilt of kunt zien. (het rare is dat we het vaak wel bij anderen zien.) Word jij je bewust van je schaduw. Als je die dan in het licht van je bewustzijn kunt brengen, dus leert kennen als dat deel wat ook bij je hoort. Lost deze schaduw zichzelf op. Je zal steeds meer licht gaan uitstralen, omdat jij je schaduw bewust wordt. En als je schaduw zeg maar binnen je bewustzijn komt, verdrijf jij je eigen duisternis. En inderdaad je hoeft dan alleen die schaduwkanten te gaan accepteren en aanvaarden (is niet het makkelijkste hoor moet ik zeggen)

En ik wilde nog even iets duidelijk maken in verband met jouw geven. Wat jij dus doet naar de meeste toe. Dat is geven en dan ook iets terug verwachten. Alleen al door het feit datje iets terug verwacht is automatisch ingebouwd dat je gekwetst wordt als dat niet gebeurt. Maar als, je onvoorwaardelijk liefde geeft, oftewel je verwacht er niets voor terug; dan wordt je nooit’ teleurgesteld omdat je dan niets terug verwácht. Geef je om iets terug te krijgen, dan is dat eigenlijk geen liefde dan is dat om het plat te zeggen ( om het duidelijk te maken) alleen maar ruilhandel.) Geef je dus echt uit ( onvoorwaardelijke) liefde en er komt wel iets terug je krijg er iets voor dan voelt dat duizend keer fijner. En er komt van zelf dan oprechte blijheid bij jouw. Door dus ook bij een ander je energie bij je te houden, niet terug boos te zijn of rotte antwoorden te geven. Maak jij jezelf kleiner lijkt het, maar ze kunnen je dan ook veel minder makkelijk raken. Heb geen verwachtingen. Dit laatste klinkt raar maar echt zonder verwachtingen krijg je rust in je leven als je immers van een ander iets verwacht er het is of komt er niet dan doet het weer zeer. Laat los dat schept vrijheid! Ik zie het zo: ik ben dankbaar wat ik wel heb mogen delen/leren met/van hen en als ieder weer zijn eigen weg gaat. Onvoorwaardelijk liefhebben is ook het kunnen loslaten hoe pijnlijk het ook is, het schept ruimte voor een nieuw leer proces met anderen.

Goede boeken om te lezen

Het Leven Waarvoor Je Geboren Bent | Dan Millman
'Het levensbestemmingssysteem zoals uitgebeeld in Dan Millmans boek heeft een verbazingwekkende voorspellende waarde. Het zal je helpen conflicten op te lossen en je leiden naar een vervullend leven.' - Deepak Chopra

Leven in acceptatie | Annemarie Postma
Hoe kom ik van mijn zelfkritiek en zelfveroordeling af? Wat kan ik aan mijn angsten doen? Mijn kind is ziek, moet ik dat dan maar gewoon accepteren? Waarom val ik terug in oude patronen? Is acceptatie niet hetzelfde als passiviteit en fatalisme? Hoe kan ik mijn accepterende levenshouding vasthouden? Hoe kan ik al die mooie inzichten uit De helende kracht van acceptatie toepassen in de dagelijkse praktijk?
In Leven in acceptatie geeft Annemarie Postma deze keer antwoorden op de meest gestelde vragen van lezers en geeft ze de lezer heldere overdenkingen, praktische oefeningen en verrassende inzichten mee. Een rustgevende, troostrijke gids in de hectiek van het dagelijkse bestaan.

Groeien naar spiritueel inzicht | Sanaya Roman
Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Wat is mijn opdracht op deze aarde? Vragen waarmee velen van ons rondlopen. Dit boek geeft je een richting aan waarin je kunt zoeken om het antwoord te vinden. Groeien naar spiritueel inzicht reikt het gereedschap aan waarmee je de sluier, van de illusie kunt doorbreken, de waarheid kunt zien, je bewustzijn kunt verruimen, je hart open kunt stellen en op een liefdevollere manier met jezelf kunt leren omgaan. Groeien naar spiritueel inzicht geeft aan hoe je tot betere relaties met anderen kunt komen, hoe je je wil op de goede manier kunt gebruiken, hoe je je open kunt stellen voor anderen en kunt werken met je 'hoger zelf'. Je kunt zo een bron van licht worden en, door de wereld te dienen, groeien. Groeien naar spiritueel inzicht leert je hoe je in het dagelijks leven je 'hoger zelf' kunt zijn, hoe je voor jezelf een beeld kunt maken van je levensopdracht en hoe je duidelijkheid kunt krijgen over wat je snel en gemakkelijk kunt bereiken.