Gedachten

Gooi je rugzak af!!!!

Doe er niets anders in maar gooi hem af. Waarom wil je een last meedragen terwijl dit niet hoeft. Wat in het verleden gebeurd is hoort in het verleden, vandaag heb je nieuwe kansen om andere keuzes te maken. Als de mens opnieuw incarneert weet hij niets meer van zijn vorige levens en dit zegt genoeg. Alleen het heden telt. Leef vandaag, niet gisteren en niet morgen. Gooi je ballast af en durf nieuwe keuzes te maken. Sta jezelf toe om gelukkig te zijn. Alleen jij en niemand anders kan zorgen voor jouw geluk. Accepteer jezelf zoals je bent met al je fouten en tekortkomingen, want dat maakt juist waarom jij zo speciaal bent. Soms mag je even een kleine blik werpen in je verleden, dit is om het te proberen te begrijpen in “het nu” zodat je het nu ook los mag laten. Dan kun je zonder ballast uit je verleden verder.

De Muur

Een muur verspert mijn levenspad, op weg naar` t grote licht. Die muur is door mij zelf gebouwd met beide ogen dicht. Al in mijn eerste levensjaren ben ik aan die muur gaan bouwen, en ik kreeg hulp van iedereen, met metselen en sjouwen. Nu zie ik dus het licht niet meer, al weet ik dat het er is. Nu staat die muur mij in de weg en ik blijf in duisternis. Van bovenaf is laatst die muur wat scheuren gaan vertonen, en toen ik het repareren wou, zag ik door een spleet, dat schone dat heldere oogverblindend licht. Ik wilde er naar toe... Maar ach, die muur was veel te hoog en ik was bovendien te moe.Het verlangen naar het licht kwam steeds weer bij mij boven.Het is gek, maar als ik er over sprak wilde niemand mij geloven.Tot dat ik laatst met iemand sprak, een vriendelijke man,Die vertelde over schone licht, hij wist er heel wat van.Hij zei mij ook wat ik moest doen om er dichter bij te komen.Ik moest, zei hij aan de slag, en ophouden met dromen.Zo bik ik nu jaar in jaar uit de stenen van mijn muur.Een grote blijdschap vult mijn hart als ik door de spleetjes gluur.Bedankt o God dat u mij helpt de muur weer af te bouwen.Zodat ik wanneer dat is volbracht, alle goedheid weer kan aanschouwen.

Om los te kunnen laten is liefde nodig

“Loslaten betekent niet dat het me niet meer uitmaakt; het betekent dat ik het niet voor iemand anders kan doen. “Loslaten” betekent niet dat ik ‘m smeer; het is het besef dat ik een ander niet kan beheersen. “Loslaten” is niet het onmogelijk maken, maar het toestaan om te leren van menselijke consequenties. “Loslaten” is machteloosheid toegeven, hetgeen betekent dat ik het resultaat niet in de hand heb. “Loslaten” is niet proberen om een ander te veranderen of de schuld te geven; het is jezelf zo goed mogelijk maken. “Loslaten” is niet zorgen voor; maar geven om. “Loslaten” is iemand zijn eigen fouten laten maken, zodat hij/zij er van kan leren/groeien. “Loslaten” is niet even regelen, maar ondersteunend zijn. “Loslaten” is niet oordelen, maar de ander toestaan mens te zijn. “Loslaten” is niet in het middelpunt staan en alles beheersen, maar het anderen mogelijk maken hun eigen lot te bepalen. “Loslaten” is niet anderen tegen zichzelf te beschermen; het is een ander toestaan de werkelijkheid onder ogen te zien. “Loslaten” is niet ontkennen, maar accepteren. “Loslaten” is niet treiteren, schelden of ruziemaken, maar zoeken naar mijn eigen tekortkomingen en die te verbeteren.“Loslaten” is niet alles naar mijn hand zetten, maar elke dag nemen zoals die komt en er mijzelf gelukkig mee prijzen.“Loslaten” is niet anderen kritiseren of reguleren, maar proberen te worden wat ik droom te kunnen zijn.“Loslaten” is niet spijt hebben van het verleden, maar groeien en leven voor de toekomst.“Loslaten” is minder vrezen en meer beminnen.“Loslaten” is onvoorwaardelijk houden van.

Diverse quotes

Als we iemand haten, dan haten we in zijn beeld iets dat in ons zelf huist.Wat niet in ons zelf huist maakt ons niet boos, wind ons niet op!!

“Wat wij nodig hebben, zijn meer mensen die zich specialiseren in het onmogelijke.”

“Een beetje liefde kan als een druppel water zijn die een bloem de kracht geeft zich weer op te richten.”

“De dag dat ik mezelf tegenkwam, bleek uiteindelijk de mooiste dag van mijn leven.”

“Vergeve
n is een kenmerk van de sterken.“

“Als je voor je verantwoordelijkheden vlucht, ben je het tegendeel van vrij.”

“Wees niet bang een stukje van jezelf te geven; het groeit allemaal weer aan.”

“Zorg dat de toekomst harder aan je trekt dan het verleden.”

“Trouw. Het is beter om te ver te gaan met één iemand dan nergens met iedereen.” 

Al deze laatste en nog veel meer kan je vinden op https://www.dagelijksegedachte.net

Goede boeken om te lezen:

Levenswijs | André F. Troost & A.F. Troost
Denkers, dichters, filosofen, theologen, psychologen – in de loop der eeuwen verwoordden zij talloze wijsheden. Uit diverse bronnen putte de auteur wijze woorden, 365 in totaal, voor elke dag één. Zelf voegde hij een korte bespiegeling aan deze uitspraken toe. Zo ontstond een dagboek vol levenswijsheden. Elke dag een beetje wijzer – uit die hoop werd dit boek geboren. Een uniek boek waarin voor elke zoeker naar geluk, waarheid, vreugde en innerlijke rust wel iets te vinden, is dat het leven -van alledag verrijken kan.

Lichtpuntjes | Peter Gerrickens
Dit boek bevat ruim 1200 wijze, geestige en inspirerende citaten over uiteenlopende onderwerpen. U kunt ze voor uzelf en voor anderen gebruiken als spiegel, wegwijzer of inspiratiebron. Een gedeelte van de citaten (34 stuks) is voorzien van een humoristische illustratie.

Anton Heyboer zenmeester
Dit boek gaat niet over Anton Heyboer, maar is een verzameling verhalen, uitspraken en statements van Anton Heyboer, misschien wel Nederlands meest omstreden kunstenaar. Iedereen kende hem als ‘de man met de vijf vrouwen’, die een eenzaam en teruggetrokken leven leidde in het Noord-Hollandse Den Ilp. Wat weinig mensen weten, is dat Heyboer zichzelf ‘zenmeester’ noemde en in die hoedanigheid prachtige teksten heeft geschreven. Dit boek bevat, naast een aantal van die teksten, ook uitspraken over zijn werk, zijn vrouwen en over kunst in het algemeen. In het boek zijn schilderijen, etsen, krijttekeningen, collages en beelden van Heyboer opgenomen die een totaalbeeld van zijn werk geven, waarbij zowel vroeg als laat werk aan bod komt.

Eigen Wijsheden Spel | P.J.M Gerrickens
De bedoeling van dit spel is u met anderen in gesprek te brengen over de manier waarop u tegen onderwerpen als “communicatie”, “verandering” of “leiderschap” aankijkt. Daarnaast nodigt dit spel u uit door middel van prikkelende vragen deze onderwerpen te koppelen aan uw persoonlijke ervaringen. Het spel is geschikt voor allerlei soorten groepen, zowel in werk als privé. U leert elkaar op een verrassende manier beter kennen.