Gedachten

Laat Los 
Verwijder die zware last van je schouders. Laat niet toe dat het verleden je heden overschaduwt. Elke nieuwe dag biedt kansen voor nieuwe keuzes. Leef in het heden en niet in de schaduw van je verleden. Gun jezelf de vrijheid en het geluk, want enkel jij bepaalt je geluksgevoel. Omarm jezelf, fouten en al, want dat maakt je uniek.

De Barrière
Er staat een grote barrière op mijn pad naar verlichting, een barrière die ik zelf heb opgebouwd. Met de jaren is deze muur steeds hoger geworden, totdat het licht onbereikbaar werd. Maar een kleine scheur onthulde onlangs dat sprankje hoop. Dankzij de steun van anderen lukt het me nu om deze barrière langzaam af te breken en het licht weer toe te laten.

De Kunst van het Loslaten
Loslaten betekent niet onverschillig zijn, maar begrijpen dat we niet alles kunnen controleren. Het betekent ook zelfreflectie en persoonlijke groei. Accepteer, groei, en leer van het verleden. Echte liefde is loslaten zonder voorwaarden.

Uitspraken om Over na te Denken
"Haat weerspiegelt vaak wat er diep in onszelf schuilt."
"Durf te dromen van het onmogelijke."
"Zelfs een beetje liefde kan een groot verschil maken."
"De dag waarop je jezelf echt ziet, is een dag van verlichting."
"Vergeving is een teken van kracht."
"Ware vrijheid is het nemen van verantwoordelijkheid."
"Groeien betekent soms iets van jezelf geven."
"Laat de toekomst sterker aan je trekken dan je verleden."
"Echte toewijding betekent diepe connectie met één persoon, in plaats van oppervlakkigheid met velen."

Goede boeken om te lezen:

Lichtpuntjes | Peter Gerrickens
Dit boek bevat ruim 1200 wijze, geestige en inspirerende citaten over uiteenlopende onderwerpen. U kunt ze voor uzelf en voor anderen gebruiken als spiegel, wegwijzer of inspiratiebron. Een gedeelte van de citaten (34 stuks) is voorzien van een humoristische illustratie.

Anton Heyboer zenmeester
Dit boek gaat niet over Anton Heyboer, maar is een verzameling verhalen, uitspraken en statements van Anton Heyboer, misschien wel Nederlands meest omstreden kunstenaar. Iedereen kende hem als ‘de man met de vijf vrouwen’, die een eenzaam en teruggetrokken leven leidde in het Noord-Hollandse Den Ilp. Wat weinig mensen weten, is dat Heyboer zichzelf ‘zenmeester’ noemde en in die hoedanigheid prachtige teksten heeft geschreven. Dit boek bevat, naast een aantal van die teksten, ook uitspraken over zijn werk, zijn vrouwen en over kunst in het algemeen. In het boek zijn schilderijen, etsen, krijttekeningen, collages en beelden van Heyboer opgenomen die een totaalbeeld van zijn werk geven, waarbij zowel vroeg als laat werk aan bod komt.

Eigen Wijsheden Spel | P.J.M Gerrickens
De bedoeling van dit spel is u met anderen in gesprek te brengen over de manier waarop u tegen onderwerpen als “communicatie”, “verandering” of “leiderschap” aankijkt. Daarnaast nodigt dit spel u uit door middel van prikkelende vragen deze onderwerpen te koppelen aan uw persoonlijke ervaringen. Het spel is geschikt voor allerlei soorten groepen, zowel in werk als privé. U leert elkaar op een verrassende manier beter kennen.